Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Gry, Komputerowe, PC, Role Playing (RPG)
Telewizor na ekran komputerowy

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KotOR2.pl - Forum Strona Główna » Hardware & Software Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Telewizor na ekran komputerowy

PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 14:23
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  The Sith Lord Revan
Praktykujący
Praktykujący

Ostrzeżenia : 1 / 3

Witam.
Ostatnimi czasy coraz bardziej doskwiera mi wielkość ( albo na odwrót...) mojego monitora - Philips 15'' , jednak nie jestem w stanie na razie kupić większego ekranu. Mam jednak do swojej dyspozycji telewizor Funai 20'' i zastanawiam się, czy nie podpiąć go do komputera. Pojawia się jednak problem, że nie mam w telewizorze normalnego takowego podpięcia komputerowego, tylko euro. Znalazłem taki kabel . Teraz jedynie pojawia się pytanie. Czy opłaca mi się kupować taki kabel i podpinać ekran, czy jednak obraz będzie na tyle słaby, że wydatek rzędu 50 zł będzie wyrzucaniem pieniędzy w błoto?
Dodam tylko, że gram na xboxie właśnie na tym telewizorze i z obrazu jestem zadowolony, pytanie tylko, jak to będzie z komputerem.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 20:43
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Łukasz
Redaktor
Redaktor

Hmm wydaje mi się, że nie będzie to dobry pomysł. Z tego co zobaczyłem rozdziałka tego TV to 640x480 więc nie będzie to najlepiej wyglądało...
Co do Xboxa jeśli to nie jest 360 to gry mogą wyglądać całkiem solidnie, bo są no cóż stare. Ale jak puścisz coś nowego z PC to efekt może być niezbyt ciekawy...

PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 21:37
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Canis
Sith Guardian
Sith Guardian

Ta sama rada ode mnie. Nie warto.
Osobiście przerabiałem awarię monitora i podpinanie na tydzień kompa do TV. Filmy oglądało się świetnie. Ale jeśli chciało się coś napisać... koszmar. Pomimo, że rozdzielczość była zmniejszona a rozmiar ustawiony na 120 dpi, wszystko było zamazane i nieczytelne.

PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 23:25
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  The Sith Lord Revan
Praktykujący
Praktykujący

Ostrzeżenia : 1 / 3

Cóż, dziękuję za tą niezbyt pocieszającą odpowiedź, jak widać, trzeba zbierać kasę dalej i wytrzymać na tym, czym się ma.
Łukasz- Xbox 360, gry wyglądają naprawdę nieźle Wink
Myślę, że temat do zamknięcia.

PostWysłany: Sro Lip 21, 2010 08:17
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Łukasz
Redaktor
Redaktor

Cytat:
Łukasz- Xbox 360, gry wyglądają naprawdę nieźle Wink

Nie przeczę, bo nie wiem do końca jak to wygląda na X360. Wiem, że ja jak podłączyłem PS3 do swojego telewizora poprzez euro, efekt był koszmarny. Tym się właśnie kierowałem pisząc o wątpliwym efekcie takiego podłączania konsoli do TV. Ale jak widać się pomyliłem Very Happy

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KotOR2.pl - Forum Strona Główna » Hardware & Software

Strona 1 z 1
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Skocz do: