Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Gry, Komputerowe, PC, Role Playing (RPG)
Nar shaddaa

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KotOR2.pl - Forum Strona Główna » Problemy, KOTOR Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Nar shaddaa

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 16:27
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  beriodak
Upadły
Upadły

Witam
Mam problem z zaproszeniem od kantoru- mimo wszystkich wykonanych zadań nadal nie otrzymuję zaproszenia.Wiem, że wielu przede mną miało już ten sam problem jednak wybitnie nie mam ochoty zaczynać gry od początku. Postanowiłem użyć save editor aby po prostu dodać do listy zadań spotkanie z kantorem - może to poskutkuje.
Czy ktoś mógłby mi podać nazwę tego questu?Najlepiej po angielsku..
Z góry dziękuję.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 16:43
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Mireek15
Padawan
Padawan

Ostrzeżenia : 1 / 3

Cytat:
Wiem, że wielu przede mną miało już ten sam problem jednak wybitnie nie mam ochoty zaczynać gry od początku.

Skoro wiesz, że wiele osób ma ten sam problem, to może łaskawie skorzystaj z opcji szukaj. Szybciej byś znalazł odpowiedź niż napisałeś tego posta.

Kod:
Kantor, jak już pewnie zdążyliście się zorientować na Telos, jest organizacją, która utrudnia życie zarówno uczciwym jak i nieuczciwym mieszkańcom galaktyki.
Żeby się spotkać na Nar Shaddaa z Visquisem, szefem Kantoru na tej planecie, musimy zwrócić na siebie uwagę tejże organizacji. Możemy to zrobić na dwa sposoby:

a) rozwiązanie dla graczy grających po jasnej stronie mocy (LS):
Musimy działać tak, żeby jak najbardziej przeszkodzić Kantorowi w prowadzeniu działalności przestępczej, np. wyzwolić uchodźców spod nacisku Saquesha oraz rozwiązać konflikt kupiecki na korzyść Rodianki.

b) rozwiązanie dla graczy grających po ciemnej stronie mocy (DS):
Tutaj nasze działania mają doprowadzić do tego, żeby działać na korzyść Kantoru. Możemy przekonać uchodźców do poddania się Kantorowi czy przekonać zarażonego uchodźcę do samobójstwa.

Jak widać, quest ten można porównać do balansu między ciemną i jasną stroną mocy.
Jednak wzbudzić zainteresowanie Kantoru niezależnie od obranej ścieżki, możemy poprzez wygranie z Champem, mistrzem pazaaka w Jaskini Hazardu, lub zdobycie mistrzostwa w wyścigu ścigaczy oraz okradając skarbiec Hutta Voggi.
Jest jeszcze możliwość "kupienia" sobie zainteresowania poprzez małego myszkowatego stworka stojącego w kantynie. W tym celu musimy zapłacić mu 2000 kredytów i prosząc go o negatywną lub pozytywną opinię (w zależności od naszej strony mocy).

Kiedyś sporządziłem taki opis, który, uważam, jest lepszą wersją tego co zamieszczono w FAQ KotOR II.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 16:54
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  beriodak
Upadły
Upadły

Problem nie polega na tym, że nie wykonałem zadań o których wspomniałeś.
Zadania wykonane, punkty ciemnej strony zdobyte, wygrałem wyścigi, wygrałem w pazaaka zapłaciłem zwierzakowi 2000 i już nikt na tej planecie nie chce ze mną gadać.
A zaproszenia nadal nie ma...

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 18:20
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Jedi_Master
Padawan
Padawan

Zbyt wiele razy ten problem się pojawiał, żeby ci ktoś miał uwierzyć, że tak jest. Nie obraź się, ale jasnym jest, że korzystasz z poradnika i robisz zadania tylko w nim wymienione, czyli o wiele za mało, żeby zaproszenie od kantoru uzyskać. I jakoś nie chce mi się wierzyć, że chciało ci się chodzić po całej planecie i gadać z każdą napotkaną postacią, skoro nawet opcji szukaj nie chciało ci się użyć.

Rada jest prosta: chodź, szukaj i wykonuj kolejne questy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 18:56
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  beriodak
Upadły
Upadły

Poradnika jak i opcji szukaj użyłem dopiero jak pewien byłem,że sam dalej nic nie wskóram. Dlatego nie proszę już o porady a nazwę questu gdyż jest to teraz jedyny sposób aby ruszyć dalej.

Niemniej jeśli nie znajdzie się nikt kto pamięta nazwę questu pozostanie mi rozpocząć od nowa (czytałem, że w niektórych wypadkach to pomogło) - szybciej zrobić to niż trzeci dzień błąkać się po planecie i szukać rozwiązania.

Dzięki za zainteresowanie.

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 21:46
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Mireek15
Padawan
Padawan

A czy przypadkiem przed Ebon Hawkiem nie stoi sobie Atton?

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 21:51
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  beriodak
Upadły
Upadły

Niestety nie.
Na razie zrobiłem tak jak radził ktoś wcześniej na forum - wczytałem wcześniejszy zapis i przechodzę wszystko w pojedynkę.Mam nadzieję teraz zadanie się uaktywni.Jeśli nie od jutra wszystko jadę od początku (chyba że dziewczyna się na mnie wkurzy, że za dużo czasu na kompie siedzę...pewnie też chce pograć..)

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 11:26
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Jedi_Master
Padawan
Padawan

Jeżeli wczytanie wcześniejszego save'a nie pomoże, to mała szansa, że zaczęcie gry od początku rozwiąże problem.

@down
Napisałem, że jest mała szansa, a nie że na pewno nie pomoże. Sam naucz się czytać ze zrozumieniem, zanim zaczniesz bluzgać ludzi... Rolling Eyes

Ostatnio zmieniony przez Jedi_Master dnia Pią Lip 23, 2010 13:16, w całości zmieniany 1 raz

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 12:07
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Mireek15
Padawan
Padawan

Jedi_Master napisał:
Jeżeli wczytanie wcześniejszego save'a nie pomoże, to mała szansa, że zaczęcie gry od początku rozwiąże problem.

Albo wystąpił błąd tylko w zapisie, i nawet wczytanie sejwa z przed przylotu na Nar Shaddaa mógłby pomóc, więc zanim zaczniesz pisać głupoty to się zastanów.

beriodak, taka myśl mi jeszcze wpadła: czy jak wykonywałeś te zadania na planecie, to wszystkie zadania wykonywałeś na punkty LS, DS czy jak Ci się widziało?

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 21:04
Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  beriodak
Upadły
Upadły

Wykonywałem zadania na ciemną stronę.

Za drugim razem dostałem zaproszenie nawet się specjalnie nie wysilając.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy.

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KotOR2.pl - Forum Strona Główna » Problemy, KOTOR

Strona 1 z 1
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Skocz do: